Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πλανήτη "δίδυμο" με τη Γη εντόπισε η NASA


Έναν πλανήτη που μοιάζει πάρα πολύ με τη Γη και μπορεί να φιλοξενήσει ζωή, ονόματι Kepler 22-b, εντόπισε η ομάδα του τηλεσκοπίου Kepler, σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς.

Ο πλανήτης αυτός δεν είναι βέβαιο ότι φιλοξενεί ζωή ωστόσο ο ρυθμός με τον οποίο περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του, σημαίνει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, καθώς είναι πιθανό να έχει νερό και την σωστή θερμοκρασία για την ανάπτυξη ζωής.

Ο Kepler 22b είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη, ωστόσο δεν είναι γνωστό ακόμη αν είναι βραχώδης, υγρός ή αποτελείται από αέριο. 
Σύμφωνα με την ομάδα της NASA το τηλεσκόπιο έχει εντοπίσει πάνω από 1.000 πλανήτες οι οποίοι μπορεί να μοιάζουν με τη Γη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και γάλλοι επιστήμονες εντόπισαν τον Μάιο τον Gliese 581d, ενώ σουηδοί συνάδελφοί τους εντόπισαν τον Αύγουστο τον HD 85512 b - δύο πλανήτες που επίσης είναι "υποψήφιοι" για τη φιλοξενία ζωής.

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου