Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εξελίξεις στην αντιμετώπιση της χρόνιας ηπατίτιδας C



Στο πλαίσιο διεξαγωγής του AASLD παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ανοιχτού τύπου μελέτης, PROVIDE, που εξέτασε την αποτελεσματικότητα της μποσεπρεβίρης σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη και ριμπαβιρίνη σε ασθενείς που είχαν μηδενική ανταπόκριση στην προηγούμενη θεραπεία τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 38% (16/42) αυτών των ασθενών πέτυχε παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση (SVR), όταν έλαβε θεραπεία με μποσεπρεβίρη σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη (P/R). 

«Στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της μελέτης PROVIDE, περίπου το ένα τρίτο των ασθενών που είχαν παρουσιάσει μηδενική απόκριση σε προηγούμενη θεραπεία με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη και η θεραπεία τους είχε αποτύχει, ήταν σε θέση να επιτύχουν μία παρατεταμένη ιολογική απόκριση, όταν έλαβαν εκ νέου θεραπεία με μποσεπρεβίρη σε ένα συνδυαστικό θεραπευτικό σχήμα», δήλωσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο John M. Vierling, M.D., F.A.C.P, καθηγητής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Κολλέγιο Ιατρικής Baylor στο Χιούστον του Τέξας, Διευθυντής του Baylor Liver Health και Διευθυντής Ηπατολογίας, ο οποίος παρουσίασε τα δεδομένα της μελέτης PROVIDE. «Η θεραπεία των ασθενών μηδενικής απόκρισης θεωρείται ότι είναι μεταξύ των πιο δύσκολων και έχουμε ενθαρρυνθεί από αυτά τα δεδομένα.»

Σχετικά με την μποσεπρεβίρη 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον Ιούλιο του 2011 τη μποσεπρεβίρη στη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C γονοτύπου 1 σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη. Η θεραπεία συνδυασμού αφορά ενήλικες ασθενείς άνω των 18 χρονών με αντιρροπούμενη ηπατική νόσο, οι οποίοι δεν είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία ή στους οποίους δεν ήταν αποτελεσματική η προηγούμενη θεραπεία με συνδυασμό πεγκυλιωμένης ιντερφερόνης και ριμπαβιρίνης. Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι μια πιθανή σοβαρή ιογενής λοίμωξη του ήπατος, η οποία επηρεάζει περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά με τη Μελέτη PROVIDE

Η μελέτη PROVIDE είναι μία συνεχιζόμενη, ανοικτή, μονού σκέλους, πολυκεντρική κυλιόμενη μελέτη για ασθενείς που συμμετείχαν στα σκέλη ελέγχου πεγκυλιωμένης ιντερφερόνης και ριμπαβιρίνης των μελετών Φάσης ΙΙ και Φάσης ΙΙΙ για τη μποσεπρεβίρη και δεν πέτυχαν παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση. Από αυτούς, 48 ασθενείς από τις δύο μελέτες έγκρισης Φάσης ΙΙΙ για το VICTRELIS (HCV SPRINT-2 και HCV RESPOND-2) αντιστοιχούσαν στον παραδοσιακό ορισμό της μηδενικής απόκρισης (ελάττωση μικρότερη από 2 log HCV-RNA κατά την εβδομάδα θεραπείας 12). Οι ασθενείς αυτοί υποβλήθηκαν σε εκ νέου θεραπεία με μία περίοδο εισαγωγής 4 εβδομάδων με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα-2b (1,5 mcg/κιλό/εβδομάδα) και ριμπαβιρίνη (600-1.400 mg/ημέρα), την οποία ακολούθησε η προσθήκη της μποσεπρεβίρης (800 mg τρεις φορές την ημέρα) για 44 εβδομάδες. Τρεις από αυτούς τους ασθενείς διέκοψαν τη θεραπεία κατά την περίοδο εισαγωγής P/R 4 εβδομάδων πριν λάβουν μποσεπρεβίρη, δύο ασθενείς βρίσκονται επί του παρόντος υπό θεραπεία και ένας ασθενής βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση παρακολούθησης. Μεταξύ των ασθενών που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία και την παρακολούθηση, το 38% (16/42) πέτυχε παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση και το 16% (3/19) υποτροπίασε.


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου