Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το μποζόνιο του Higgs (ή σωματίδιο του Θεού) μάλλον βρέθηκε στο CERN!


Το φανταστικό μποζόνιο του Higgs (ή σωματίδιο του Θεού) φαίνεται ότι τελικά μάλλον βρέθηκε, στο παρά πέντε της απόφασης ότι τελικά δεν υπάρχει. Αν τελικά το γεγονός επαληθευτεί θα πρόκειται για ένα θρίαμβο για τα μοντέλα πρόβλεψεων της θεωρητικής φυσικής!
Οι φυσικοί συνήθως απαιτούν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης στα πειράματά τους, το οποίο σε κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα (συμπεριλαμβανόμενων και των άλλων επιστημών) θα θεωρείτο υπερβολικά υψηλό, έως και αστείο. Το επίπεδο αυτό λέει ότι η πιθανότητα ενός αποτελέσματος να είναι λάθος θα πρέπει να είναι 1 στα 3.5 εκατομμύρια.
Από νέα πειράματα που έγιναν στο CERN, δηλαδή στο μεγαλύτερο εργαστήριο στον κόσμο για τη σωματιδιακή φυσική και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), με αξία που ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, προέκυψαν κάποια νέα αποτελέσματα, τα οποία από μόνα τους δεν φτάνουν στο επίπεδο εμπιστοσύνης που ζητούν για τα συγκεκριμένα πειράματα.
Αυτό όμως που ενθουσίασε τους φυσικούς του CERN, είναι ότι προέκυψαν πανομοιότυπα αποτελέσματα από δύο πειράματα που έγιναν στον επιταχυντή LHC, όταν οι συνθήκες και ο τρόπος διεξαγωγής μεταξύ των δύο πειραμάτων ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Αυτή η αναπάντεχη σύμπτωση δείχνει πλέον με βάσιμο τρόπο ότι τελικά ανακάλυψαν αυτό που πραγματικά έψαχναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου