Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ποιο ήταν το πρώτο προϊόν που καλλιέργησε ο άνθρωπος;

Διατηρημένα υπολείμματα σύκων που βρέθηκαν στην κοιλάδα της Ιορδανίας αποτελούν ένα από τα παλαιότερα ευρήματα προϊστορικής γεωργίας, ηλικίας από 11.200 έως 11.400 ετών.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί που μελέτησαν τα ανθρακοποιημένα φρούτα επισήμαναν ότι η συγκεκριμένη ποικιλία συκιάς θα ήταν αδύνατο να αναπαραχθεί μόνη της στη φύση, επομένως θα πρέπει να καλλιεργήθηκε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καλλιέργεια σύκων ξεκίνησε νωρίτερα από την καλλιέργεια του σιταριού, του κριθαριού και των οσπρίων. Ωστόσο, στην Κορέα έχουν ανακαλυφθεί σπόροι εξημερωμένου ρυζιού που χρονολογούνται πριν από 15.000 χρόνια. Γεγονός είναι ότι οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ομόφωνα στην ακριβή εποχή κατά την οποία ξεκίνησε η γεωργία.
 
http://stakarfia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9749.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου