Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Μια καινοτομία στους ιταλικούς δρόμους

Δύο φοιτητές του Πολυτεχνείου του Μιλάνου, ο Domenico Diego και η Cristina Corradini, στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για ασφαλείς δρόμους", σχεδίασαν στρώμα ασφάλτου ανοιχτού χρώματος, το οποίο τοποθετείται λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος. Όταν λοιπόν η επάνω επιφάνεια του οδοστρ'ωματος σπάσει, το ανοιχτόχρωμο αυτό στρώμα γίνεται ορατό, κάνοντας με τον τρόπο αυτό τις λακούβες ευκολότερα ορατές στους οδηγούς. Έτσι, ο οδηγός αντιλαμβάνεται εγκαίρως την ύπαρξη λακούβας, με αποτέλεσμα να μπορεί να την αποφύγει.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα δοκιμαστεί πιλοτικά στο Rho, μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, για να κριθεί αν το έργο είναι βιώσιμο και οικονομικά αποτελεσματικό.
"Παραβάλαμε την επιφάνεια του οδοστρώματος με το ανθρώπινο δέρμα: Όταν τραυματιζόμαστε αρχίζουμε να αιμορραγούμε", λέει ο Diego. "Έτσι η ιδέα ήταν να τοποθετήσουμε ένα στρώμα κίτρινης ασφάλτου κάτω από το ασφαλτοσκυρόδεμα, το οποίο εμφανίζεται, δημιουργώντας μια έντονη χρωματική αντίθεση ορατή από απόσταση. Με τον τρόπο αυτό οι λακούβες γίνονται ευδιάκριτες, καθώς είναι σαφώς ορατές, οπότε οι χρήστες του δρόμου έχουν αρκετο χρόνο να αντιδράσουν με ασφάλεια".

Πηγή: Τα νέα της Αττικής Οδού Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου