Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μήπως υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη;


Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Solar System Research magazine ( Ηλιακό Σύστημα Έρευνας) αναφέρει ότι διάφορα αντικείμενα που μοιάζουν με ζωντανά όντα εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από έναν ρωσικό σκάφος το 1982 κατά τη διάρκεια αποστολής στην Αφροδίτη.

Ο Leonid Ksanfomaliti της Space Research Institute της Ακαδημίας
 Επιστημών της Ρωσίας δημοσίευσε έρευνα στην οποία αναλύθηκαν οι φωτογραφίες από την αποστολή Venus 13 το 1982.

Οι φωτογραφίες δείχνουν διάφορα αντικείμενα, τα οποία όπως είπε ο Ksanfomaliti, έμοιαζαν με "έναν δίσκο", "ένα μαύρο καπάκι" και "έναν σκορπιό". Όλα τους "αναδύονται και εξαφανίζονται", ο επιστήμονας είπε, αναφερόμενος στην αλλαγή θέσης τους σε διαφορετικές φωτογραφίες και ίχνη στο έδαφος. «Αν ξεχάσουμε τις σημερινές θεωρίες σχετικά με την ανυπαρξία της ζωής στην Αφροδίτη, θα μας επιτρέψει να πούμε ότι είναι ζωντανό",  ανέφερε Ksanfomaliti .

Δεν υπάρχουν πάντως στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής στην Αφροδίτη, όπου η θερμοκρασία του εδάφους είναι 464 βαθμούς Κελσίου (867 βαθμοί Φαρενάιτ).

Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τα αντικείμενα στην Αφροδίτη:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου