Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών



Συνεδρίασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταξύ άλλων συζήτησε το θέμα των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Οι συγκλητικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαίωσαν παλαιότερο ψήφισμά τους εναντίον του νομοσχεδίου. Τόνισαν ότι απορρίπτουν τις διατάξεις του οι οποίες δεν μπορεί να εφαρμοστούν, ενώ επαναβεβαίωσαν επίσης και το γεγονός ότι θα παραμείνουν σε ανοιχτή συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρχίσει η διαδικασία και να συζητηθεί στο τέλος Αυγούστου. Μάλιστα επέκριναν έντονα-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- την υπουργό Παιδείας, που όπως είπαν επιχειρεί να περάσει «λάθρα» το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα Ιδρύματα.


Την ίδια ώρα η πρυτανεία του Ε.Μ.Πολυτεχνείου γνωστοποιούσε ότι το Ίδρυμα κατέλαβε τη 17η θέση μαζί με τον Ολλανδικό Ερευνητικό Οργανισμό (ΤΟΝ) στην ευρωπαϊκή κατάταξη έρευνας και μεταξύ 100 ιδρυμάτων, για το έτος 2010. Η πρυτανεία συγχαίρει τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και ελπίζει ότι το 2011 θα τους βρει σε ακόμη υψηλότερες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου