Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"Νύχτα" περνά η Διαμαντοπούλου το νομοσχέδιο που κάνει ΑΕΙ-ΤΕΙ προτεκτοράτα της και αφανίζει την αυτοτέλειά τους!




Κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Κάθε Συμβούλιο Ιδρύματος θα έχει τα μισά του μέλη να προέρχονται από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, ενώ τα άλλα μισά θα είναι άτομα που ουδεμία σχέση θα έχουν με αυτό! Η επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων θα γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών. Πλειοψηφία 2/3 θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει για την επιλογή του πρύτανη και των κοσμητόρων.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 προχώρησε στη δημιουργία των οργάνων συνδιοίκησης με σκοπό να χρησιμοποιήσει την τότε παντοδυναμία της ΠΑΣΠ για να διαβάλλει τις συνθέσεις των οργάνων διοίκησης των ιδρυμάτων. Σήμερα βλέποντας πως αυτό το χαρτί δεν τους έκατσε, προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να τοποθετήσουν ρουσφετολογικά εγκάθετους του κόμματός τους. Αυτή τους την επιδίωξη προσπαθούν να την καλύψουν με τη δήθεν "αυξημένη πλειοψηφία", κάτι που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους, όταν η συντριπτική πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ είναι φιλικά προσκείμενοι προς το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν δηλαδή να κάνουν τις διοικήσεις των ΑΕΙ όπως τις διοικήσεις των νοσοκομείων!

Επίσης, ο νέος νόμος προβλέπει πως η εισαγωγή των νέων φοιτητών από το 2014, οπότε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, θα γίνεται σε τμήματα, όπως ισχύει και τώρα. Θα υπάρχει, όμως, κοινό πρόγραμμα σπουδών στα τμήματα της ίδιας σχολής για το πρώτο έτος και δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ τμημάτων. Να σημειωθεί ότι διευκρινίζεται πως η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων κατόπιν 3ετών σπουδών παρέχεται, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν. Ταυτόχρονα καταργείται και η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου με τις προεκτάσεις που στο παρελθόν είχε!

Οι αλλαγές θα αρχίσουν άμεσα και από τον Σεπτέμβριο του 2011, που αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Επιπλέον, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2012 θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί Σύγκλητοι, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί πρυτάνεις και κοσμήτορες, ώστε να ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή του νόμου.


http://openpress-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου