Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τίτλοι τέλους για το Endeavour

Την 19χρονη "καριέρα" του τερματίζει σήμερα το διαστημόπλοιο Endeavour με την προσγείωσή του στην Φλόριντα.

Οι ρόδες του Εντίβορ ακούμπησαν στο έδαφος του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στις 02.35 τα ξημερώματα (09.35 ώρα Ελλάδος)
 
Οι ρόδες του Εντίβορ ακούμπησαν στο έδαφος του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στις 02.35 τα ξημερώματα (09.35 ώρα Ελλάδος). Το διαστημικό όχημα έφτασε την νύχτα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μετά από μία επιτυχή αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 
Η ΝΑΣΑ "συνταξιοδοτεί" τον διαστημικό στόλο της και το Εντίβορ τώρα θα ετοιμαστεί για να εκτεθεί στο μουσείο επιστημών του Λος Αντζελες. Το Εντίβορ ήταν το πιο καινούριο όχημα του στόλου, το οποίο κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το Τσάλεντζερ, το οποίο ανατινάχτηκε κατά την διάρκεια της εκτόξευσής του το 1986.

Η NASA απόφάσισε να τερματίσει τα προγράμματα των διαστημοπλοίων καθώς η διατήρησή τους έχει υψηλό κόστος. Η υπηρεσία θεωρία ότι μία περισσότερο προσιτή προσέγγιση για να μεταβαίνουν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι να αναθέτουν την μεταφορά τους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο αποκολλήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, στις 03:55' ώρα Γκρίνουιτς, από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS) για να αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη.

Το Endeavour ολοκληρώνει έτσι έναν περίπλου 16 ημερών στο διάστημα, εκ των οποίων σχεδόν ένδεκα προσδέσεις στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τερματίζει χωρίς πρόβλημα την 25η και τελευταία τροχιακή αποστολή του.

Το πλοίο, με το εξαμελές πλήρωμά του, έφτασε στην πλατφόρμα για να εγκαταστήσουν το Alpha Μαγνητικό Φασματόμετρο, έναν ανιχνευτή επτά τόνων, ο οποίος σχεδιάστηκε το οποίο θα μελετήσει την αντιύλη και τη λεγόμενη σκοτεινή ύλη και θα αναζητήσει ίχνη κοσμικής ακτινοβολίας. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι χαρακτηρίζοντας αυτές τις κοσμικές ακτίνες, θα μάθουν περισσότερα για την προέλευση και την σύνθεση του Σύμπαντος.

Η τελευταία αποστολή της NASA είναι αυτή του διαστημοπλοίου Ατλαντίς, το οποίο θα πραγματοποιήσει την τελευταία του πτήση στις 8 Ιουλίου, το οποίο θα κλείσει τον κύκλο των 30 χρόνων προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου