Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2011: η αιολική ενέργεια επιλογή εξόδου από την κρίση!


Σε όλο τον κόσμο εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2011, με εκδηλώσεις που οργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (www.ewea.org) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (www.gwec.net).
Στην Ελλάδα, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχε κατά το δυνατό, στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένων της Κροατίας, της Ουκρανίας και της Ρουμανίας.
Στην Ελλάδα, αν και αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ζαππείου, πραγματοποιήθηκαν οι καλλιτεχνικές εκθέσεις παιδικής ζωγραφικής, φωτογραφίας και γραμματοσήμων.Επικεφαλής της επιτροπής που επέλεξε τα έργα που βραβεύθηκαν ήταν η ζωγράφος Αλίκη Βενιέρη-Σκουλικίδη και μετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ρέα Τασίου και Μύριμ Ροντρίγκεζ, και η Λιάνα Χατζηχαραλάμπους.
Τα έργα που βραβεύθηκαν φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά:
*Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Στ’ Δημοτικού
* Κων/νος Τουραντζίδη, Στ’ Δημοτικού
* Μιχάλης Ντέτσικας, Β’ Δημοτικού
* Βασιλική Μπέλλου, Β’ Δημοτικού
* Λούζη Σαββίνα- Αντύπα Χριστίνα, Νηπιαγωγείο
* Παπαδά Άννα- Ζοζεφίνα, Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά παρέλαβαν τα δώρα τους από τον κ. Κίμωνα Στεργιώτη, Δ/ντη Επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε. σε μια όμορφη τελετή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Τα βραβευμένα έργα έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ, στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.eletaen.gr/drupal/media/438 .
Η φωτογραφία που επελέγη ως νικήτρια είναι συλλογική συμμετοχή της εταιρείας RETD με θέμα το Αιολικό Πάρκο της EDF-RETD στη θέση Αετός στο Δήμο Γαλαξιδίου Φωκίδας ισχύος 23 MW.
Σύντομα θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ φωτογραφίες από τα έργα (περίπου 350) όλων των παιδιών και όλες οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στην έκθεση.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου δήλωσε: «Σε μια εξαιρετικά βαριά στιγμή για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία, η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχε κατά το δυνατό, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου. Η ενεργός συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ σε μια παγκόσμια εορτή, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους φίλους μας και τους συναδέλφους μας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας, εμπεριέχει ένα διπλό μήνυμα:
* ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε όλοι μας –από τον μικρό μετερίζι που παιδεύει ο καθένας- να διεκδικούμε τη θέση που αξίζει στην Ελλάδα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και
* ότι η Αιολική Ενέργεια είναι μια από τις ελάχιστες επιλογές που διαθέτει η χώρα μας για ανάπτυξη και έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2011, απευθυνθήκαμε στην Πολιτεία και την καλέσαμε να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει αποφάσεις, συγκεκριμένες και σαφείς, σύμφωνα με τους 6 άξονες πολιτικής παρέμβασης που καταθέσαμε. Αποφάσεις για την ανάπτυξη και το περιβάλλον.Απευθυνθήκαμε επίσης στην επόμενη γενιά. Στα παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον και θέλουμε να τα φέρουμε κοντά μας. Να τους εξηγήσουμε τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, τα οφέλη από ένα καθαρό περιβάλλον.»
Η ΕΛΕΤΑΕΝ ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές που βοήθησαν, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν θα ήταν δυνατή.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου