Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τρία Πανεπιστήμια έχασαν την κρατική χρηματοδότηση,ανάμεσά τους και το δικό μας!

Για το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτ.Μακεδονίας, την ΕΡΤ, 37 νοσοκομεία-μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακά, 9 θεραπευτήρια και συνολικά για 235 φορείς σταματά η ροή κρατικού χρήματος από την ερχόμενη εβδομάδα!


Το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση προχώρησαν στο κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης και στην επιβολή ποινής έναντι των διοικητών που δεν αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Συνολικά 235 φορείς βρέθηκαν εκτός λίστας και πλέον σε βάρος τους ανάβει "κόκκινο φως", απαγορευτικό της όποιας επιχορήγησής τους, καθώς δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία Φεβρουαρίου. Το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των φορέων, καθώς όσοι δε διαθέτουν ταμειακά αποθέματανκινδυνεύουν να μην έχουν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων!

"Η ευθύνη των διοικήσεων των φορέων είναι μεγάλη", δήλωνε αρμόδιος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως αν δε στείλουν τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίζεται το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, για το οποίο είμαστε υπόλογοι έναντι της τρόϊκας, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η στρόφιγγα της κρατικής επιχορήγησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου