Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τρικλοποδιά στο ΔΟΑΤΑΠ βάζει το νέο Μνημόνιο


Τρικλοποδιά στο Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) βάζει το νέο Μνημόνιο, καθώς επιφέρει αλλαγές στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. 


Σημειώνεται πως ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τη παροχή πληροφοριών σχετικά με σπουδές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην αλλοδαπή και στην ημεδαπή. 

Το νέο Μνημόνιο επιβάλλει στην Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, περιλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει προσχέδιο νόμου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012, προς υιοθέτηση εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης (ξένων κολλεγίων). Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των διπλωμάτων ξένων κολλεγίων κρατών μελών της ΕΕ θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται στην Ελλάδα υπό τους ίδιους όρους όπως και οι κάτοχοι ελληνικών πτυχίων.

Ακόμη, η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να επικαιροποιεί τα στοιχεία ως προς τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν προς αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και τα αποστέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να εφαρμοστούν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο του ΔΟΑΤΑΠ.

24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου