Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα κατάληψη υπερψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής


Στη νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματός μας χθες ημέρα Δευτέρα, το πλαίσιο που υπερίσχυσε ήταν το ενωτικό πλαίσιο όλων των αριστερών παρατάξεων (πλην ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ ή όπως αλλιώς λέγεται). Η ΠΑΣΠ για ακόμη μία φορά επέλεξε να μη συμμετάσχει στη Συνέλευση, καθ'ότι η γραμμή που ακολουθεί σε όλες τις σχολές φαίνεται πως είναι "όπου μπορούμε να κερδίσουμε μια Συνέλευση προτείνουμε και επιβάλλουμε εμείς κατάληψη, όπου δε μπορούμε να την κερδίσουμε απέχουμε". 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επίσης απείχε της διαδικασίας. Εδώ και χρόνια τη χαρακτηρίζει συγκεκριμένα για το Φυσικό φιάσκο και αλλοίωση της πραγματικής βούλησης των φοιτητών (τους οποίους σταλινικά υποχρεώνουν κάποιοι λίγοι σε "αργία") από τις αριστερές παρατάξεις. Έχει πολλάκις τοποθετηθεί για τις Γενικές Συνελεύσεις λέγοντας πως το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να ανακτήσουν το κύρος τους είναι να επιβληθεί ψηφοφορία με επίδειξη τρίπτυχου για να αποφευχθεί το να ψηφίζει και στη σχολή μας, όπως και αλλού, χωρίς κανέναν έλεγχο ο ίδιος "περιοδεύων θίασος" των αριστερών παρατάξεων.

Το πλαίσιο των αυτών πάντως επικράτησε άνετα τόσο του πλαισίου της ΠΚΣ όσο και του "ανεξάρτητου" πλαισίου αντικατάληψης. Το τελευταίο παρουσίασε πτώση κιόλας στις ψήφους που απέσπασε, εγείροντας απορίες εάν και κατά πόσο τελικά οι φοιτητές αυτή τη φορά είναι όντως κατά της κατάληψης (όπως ισχυρίζεται ανέκαθεν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) ή μήπως πιστεύουν ότι για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά αυτή η ακραία διαμαρτυρία είναι δίκαιη, αφού ο νόμος Διαμαντοπούλου βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο με πρόνοια και παροχές για τους φοιτητές του και το κάνει φέουδο της κάθε κυβέρνησης για να εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά της συμφέροντα.

Το αν και κατά πόσο αυτή τη φορά η κατάληψη θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα η ιστορία θα το δείξει. Γεγονός πάντως είναι πως πλέον ακόμη και να "ανοίξει" το Τμήμα είναι απολύτως αμφίβολο εάν και ποιες εξεταστικές περίοδοι μπορούν να γίνουν για τη φετινή χρονιά. Οι ίδιοι οι καθηγητές του Τμήματος είναι επίσης συνολικά κατά του νομοσχεδίου και βολεύονται από την κατάσταση αυτή γιατί εξυπηρετεί και υποστηρίζει και τις δικές τους προωθήσεις. Είδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου