Ένας ιστότοπος για όλους εμάς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α. γεμάτος νέα, ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερώσεις για κάθε τι που αφορά το Φυσικό και τη Φυσική.Για όσους ξέρουμε να ονειρευόμαστε, νοιώθουμε το Φυσικό δεύτερο σπίτι μας και αναζητούμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για εμάς και τους συμφοιτητές μας...εδώ ενημερωνόμαστε επί παντός επιστημονικού επιστητού και μοιραζόμαστε απόψεις!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών - καταπέλτης για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Ανακοίνωση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Ε.Φ. της Ε.Ε.Χ. και της Π.Ε.Β.

Στις 16 Φεβρουαρίου η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε σε συνέντευξή τις αλλαγές που θα εφαρμοσθούν την επόμενη σχολική χρονιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση και στην Α΄ Λυκείου.
Με θλίψη διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.Δ.Β.Μ.Θ. μας αγνοεί. Από το Νοέμβριο του 2010 καταθέσαμε επεξεργασμένες απόψεις και προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ζητώντας αλλαγές στην εκπαίδευση άμεσα. Γνωστοποιήσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την επιστημονική και παιδαγωγική μας πρόταση για το τι χρειάζεται να αλλάξει στα Α.Π. και στη διδασκαλία των επιστημών της Φύσης αλλά και τους λόγους που επιβάλλουν αυτές τις αλλαγές. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκλητικά δεν αξιοποιεί αυτή μας τη διάθεση και εμπιστεύεται δεν ξέρουμε σε ποιους την επεξεργασία των προτάσεων αλλαγών.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκφράστηκε από την πλευρά μας έγκαιρα ο φόβος, ιδιαίτερα μετά τη μείωση της ύλης στις Φυσικές Επιστήμες, ότι θα βρεθούμε μπροστά σε ανεπίτρεπτες εκπαιδευτικές καταστάσεις.
Σήμερα, σχεδόν 3 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη τελειώσει την ύλη στη Φυσική Γενικής παιδείας της Γ΄ Λυκείου και άλλοι ολοκληρώνουν την ύλη στη Χημεία της Α΄ Λυκείου. Το ίδιο συμβαίνει και με την ύλη της Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης.
Εδώ τίθεται το ερώτημα για το πώς θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς επί παραδείγματι την επιδότηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων, ώστε οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα όσα διδάχθηκαν σε ανάλογους χώρους.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι στα μέσα Μαρτίου θα ανακοινωθεί το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου που, καθώς δήλωσε, δεν θα διαφέρει και πολύ από το υπάρχον, θα υποστηρίζεται από τα ίδια βιβλία, αλλά οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο διδασκαλίας και τη διαχείριση της ύλης.
Γιατί αλήθεια για όλα ετούτα μας αγνοείτε; Είναι δεοντολογικά και ουσιαστικά σωστό οι επιστημονικές ενώσεις να πληροφορούμαστε τις προθέσεις σας από τις εφημερίδες;
Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ακολουθώντας τις οδηγίες κάποιων «σοφών», εξακολουθεί να αγνοεί την ουσία των προβλημάτων και επιμένει να ασχολείται με επικοινωνιακά τρικ. Εμείς λέμε ότι η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με αυτές τις λογικές.
Τέλος κάνουμε έκκληση να πάψετε να μας αγνοείτε και να αξιοποιήσετε τις προτάσεις μας και τις προθέσεις μας.

Για τα Δ.Σ. των Επιστημονικών Ενώσεων
Κωνσταντίνος Τσεφαλάς
Γενικός Γραμματέας τους Δ.Σ. της ΕΕΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου