Κάθε σπίτι μπορεί να έχει την δική του παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας για τις ανάγκες του…
Μια Ελληνική καινοτομία αλλάζει τα δεδομένα της "πράσινης" ενέργειας που χρειάζεται για να σωθεί ο πλανήτης μας από την κλιματική αλλαγή που θα επέλθει λόγο της αύξησης της θερμοκρασίας της γης από τα καυσαέρια που εκπέμπονται κυρίως από τις βιομηχανίες και τα οχήματα και θερμαίνουν τον πλανήτη με αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων και την καταστροφική συνεπεία της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και την εξαφάνιση χιλιάδων νησιών και παράκτιων πόλεων σε όλον τον πλανήτη.
Η ιδέα της ανάπτυξης της γεννήτριας NG -1 γεννήθηκε από τον Γ. Λάγιο το 2000 έπειτα από ερεύνα που έκανε σχετικά με την θεωρία πολλών επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή που πρόκειται να επέλθει στον πλανήτη μας τα επόμενα 50 χρόνια λόγο της αύξησης της θερμοκρασίας της γης από τα καυσαέρια με αποτελέσματα για τον πλανήτη.
Κάνοντας έρευνα πάνω σε καταλύτες στο ερευνητικό εργαστήριο του ο Γ. Λάγιος σκέφτηκε ότι μια καλή και άμεση λύση για «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια που θα σώσει τον πλανήτη θα ήταν η ανάπτυξη μιας οικιακής οικολογικής γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος ετσι ώστε το κάθε σπίτι να εχει την δικη του παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας για τις αναγκες του και να σταματήσει να παίρνει «βρόμικο» ρεύμα από την ΔΕΗ που καίει λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα ,την Μεγαλόπολη και το Αλιβέρι και παράγει «βρόμικο» ρεύμα μολύνοντας το περιβάλλον με εκατομμύρια τόνους καυσαερίων συμμετέχοντας στην κλιματική αλλαγή.
Η λύση ήταν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που παράγουν «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας τον ήλιο (φωτοβολταικά) η τον άνεμο (ανεμογεννήτριες) ,όμως η λύση αυτή ήταν μακροχρόνια και δεν έλυνε άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που είχε ραγδαία εξέλιξη με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται από τις ακραίες κλιματικές αλλαγές που βλέπουμε να καταστρέφουν πολλές περιοχές της γης τα τελευταία χρόνια.
Έτσι το 2000 στο ερευνητικό εργαστήριο του Γ. Λάγιου γεννήθηκε η ιδέα της «οικιακής παραγωγής πράσινης ενέργειας» δηλαδή η θεωρία του Γ. Λόγιου που έτυχε παγκοσμίου αποδοχής από πολλούς επιστήμονες που υποστηρίζει ότι εάν κάθε σπίτι του σε όλο τον πλανήτη έχει την δική του οικολογική γεννήτρια ρεύματος τότε θα μπορεί να παράγει όσο ρεύμα χρειάζεται και πρέπει να επινοηθεί μια γεννήτρια που θα παράγει τόσο ρεύμα όσο χρειαζόμαστε την στιγμή που το χρειαζόμαστε . Εάν δηλαδή ανάβουμε στο σπίτι μας μια λάμπα 50watt η γεννήτρια να μπορεί να παράγει ρεύμα ακριβώς 50 watt μόνο για να ανάψει η λάμπα και έτσι θα γίνεται τεράστια οικονομία στο ρεύμα.
Έπειτα από έρευνα τριών χρόνων γεννήθηκε η ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ οικολογική γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με την ονομασία HG-1 που είχε την δυνατότητα να παράγει «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να εκπέμπει καυσαέρια διότι δεν γινόταν καύση αλλά ένωση οξυγόνου και υδρογόνου και παραγωγή νερού και ηλεκτρισμού . Η γεννήτρια αυτή παρουσιάστηκε στην έκθεση ενέργειας στο Ανόβερο –Γερμανίας το 2004 και έκλεψε την παράσταση αποσπώντας τις καλλίτερες κριτικές τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για οικιακή χρήση (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αργεντινή, κ.τ.λ.) και μας ζητούσαν να χρησιμοποιήσουν στην γεννήτρια αυτή φυσικό αέριο αντί για υδρογόνο.
Ανακαλύψαμε ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιούν στα σπίτια τους φυσικό αέριο για θέρμανση και έτσι μια τεράστια αγορά 50 εκατομμυρίων σπιτιών στην Ευρώπη και 100 εκατομμυρίων σπιτιών στον υπόλοιπο κόσμο , θα είναι οι μελλοντικοί αγοραστές της γεννήτρια ΗG-1 που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα για τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο.
Από το 2004 μέχρι το 2009 η γεννήτρια NG-1 παρουσιαζόταν κάθε χρόνο στην έκθεση ενέργειας του Ανόβερο όλο και πιο βελτιωμένη και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές εταιρίες από διάφορες χώρες που ασχολούνται με φυσικού αέριο και επιθυμούν να γίνουν διανομείς της γεννήτριας NG-1 στη χώρα τους.
Επίσης από το 2004 έως το 2009 η γεννήτρια NG-1 έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης και σημαντικές προσωπικότητες όπως οι Καγκελάριοι της Γερμανίας Γ. Σρέντερ και Α. Μέρκελ , ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν, οι Υπουργοί Ενεργείας της Κίνας , Γερμανίας και του Καναδά και άλλοι πολλοί.
Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Γ. Λάγιος βραβεύτηκε από τον Bill Gates και τον ΣΕΒ για τις καινοτομίες του πάνω στις καθαρές πήγες ενέργειας όπως είναι η γεννήτρια NG-1, το «πράσινο σπίτι» και το αυτοκίνητο που κινείται με νερό.
Τον Ιανουάριο του 2010 ο Γ. Λάγιος ανακηρύχτηκε «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» που βραβεύτηκε για το πολυετές έργο του στις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια . Η βράβευση του Γ. Λάγιου ως «επιστήμονα της χρονιάς» αποτελεί μεγάλη τιμή και διάκριση να συγκαταλέγεται μεταξύ βραβευθέντων επιστημόνων, όπως ο Χρ. Ζερεφός , ο Δημ. Νανόπουλος, ο Δημ. Τριχόπουλος, ο Μαν. Δερμιτζάκης και άλλοι.
Από 19 έως 23 Απριλίου 2010 η γεννήτρια NG-1 θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ανόβερο και στο FORUM που έχει οργανωθεί από την έκθεση θα ανακοινωθεί ότι το 2011-12 θα γίνει η μαζική παραγωγή και διάθεση της στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η γεννήτρια αυτή να κατασκευαστεί στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια και να συμβάλει στη μείωση των ρύπων στο περιβάλλον για το καλό του πλανήτη αλλά και στην οικονομική ανάταση της χώρας.
http://www.wtmnews.gr/green-tech-07/4913-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91-%CE%98%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%97-%CE%9C%CE%95-%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%97-%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91.html
http://www.wtmnews.gr/green-tech-07/4913-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91-%CE%98%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%97-%CE%9C%CE%95-%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%97-%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου